Met name de ventilatie in babykamers schiet ernstig te kort.

Diverse vluchtige vervuilende stoffen, schadelijke VOC's, komen vrij uit meubilair, inrichting en bouw. Om goed en bewust te ventileren is het gebruik van CO2-meters ideaal. Aktivia voert diverse CO2 meters die zeer geschikt zijn voor ondermeer het onderhouden van het binnenklimaat van uw kinderkamers.

Ook in veel onderzochte nieuwbouwwoningen schiet ventilatie tekort en is er een verband met klachten die er niet om liegen: tranende ogen, hoofdpijn, keelpijn, astma, vermoeidheid…… Maar ook het bekende fenomeen van algemene malaise (en andere vage klachten van “je onprettig voelen”) waar huisartsen regelmatig mee geconfronteerd worden, zijn dikwijls terug te voeren tot slechte luchtkwaliteit in huis.

Balansventilatie is de meest voorkomende vorm van ventilatie in nieuwbouwwoningen. Onderzoek toonde echter aan dat balansventilatie niet alleen omstreden is, maar zelf alarmerend in sommige gevallen. In de Amersfoortse wijk Vathorst werd groot alarm geslagen. Te veel inwoners hebben er gezondheidsklachten die in verband staan met hun ventilatiesysteem.

Landelijk gezien wordt in maarliefst 30 tot 50% van de woningen de ventilatiecapaciteit niet gehaald. Veel ventilatievoorzieningen zijn niet goed aangebracht of ingesteld, brengen geluidsoverlast met zich mee en in veel woningen, met name de slaapkamers, is de CO2-concentratie kritisch hoog. Bovendien is bekend dat een slecht functionerend of luidruchtig ventilatiesysteem regelmatig door de bewoners wordt uitgeschakeld.

 

 Te hoge CO2-concentraties hebben een negatief effect op de individuele ontwikkeling van kinderen hebben. Schoolprestaties en concentratie lijden onder slechte luchtkwaliteit in binnenmilieus.

Met CO2-Meters van Aktivia BV bent u te allen tijde bewust van de luchtkwaliteit in uw huis. Middels de LED-weergave of LCD-display attendeert de CO2-Meter u op de behoefte aan ventilatie. Uw ventilatiegedrag zal hierdoor aanmerkelijk verbeterd worden. Ook zijn onze CO2-Meters in staat een ventilator of ventilatiesysteem volautomatisch aan te sturen.

Alle AKTIV-modellen, maar ook de Indicator en de Monitor/Controller, zijn al dan niet via bijgeleverde adapter aan te sluiten op de reguliere 220V voeding. CO2-Meters in nieuwbouwwoningen bieden ook de mogelijkheid om de volautomatische aansturing van een ventilatiesysteem optimaal te benutten. Ook elektrische raamopeners zijn prima aan te sturen met onze CO2-meters.